Donnerstag, 28. Mai 2015

Η γερμανική κουζίνα/ die deutsche Küche

Σύμφωνα με την γερμανική παράδοση το πλήρες γεύμα αποτελείται από πολύ κρέας με '' μαύρη σάλτσα'', λαχανικά και πολλές πατάτες. 
Στην Γερμανία, δεν συναντάει κανείς ενιαία κουζίνα όπως σε πολλές άλλες χώρες. Η κάθε περιοχή έχει τα δικά της ιδιαίτερα και παραδοσιακά φαγητά. Κάτι όμως που έχουν κοινό όλοι οι Γερμανοί στην κουζίνα τους, είναι το χοιρινό κότσι ( Schweinshaxe) 
Τι γίνεται όμως με τις διάφορες περιοχές;

Ρηνανία: Sauerbraten! Βοδινό κρέας με ξύδι.


Βόρεια Γερμανία: Labskaus! Δηλαδή ψηλοκομμένα κρεμμύδια, πατζάρια με ψιλοκομμένο βοδινό κρέας, πατάτες, ρέγκα γαρνιρισμένα με ένα τηγανιτό αυγό.
Κάτω Σαξονία: βραστό πράσινο λαχανικό και τοπικό λουκάνικο ονόματι Pinkel.
Θουριγγία: ξακουστή περιοχή για το καπνιστό της λουκάνικο που ακούει στο όνομα Rostbratwurst και φυσικά τα Klöße που μοιάζουν με τα ελληνικά ''γιουβαρλάκια''.

Βαυαρία: η Βαυαρία φυσικά είναι η μητέρα των Weißwurst, των άσπρων λουκανίκων δηλαδή! Τα άσπρα λουκάνικα σερβίρονται από τις 11 το πρωί με την συνοδία άσπρης μπύρας, Brezel και φυσικά süßer Senf. 

Und dann... Guten Appetit!


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen